Call us
Wroeten zoals een mol

De voorbije dagen was het mooi weer. Er kwam een einde aan de vrieskou en de grond kon langzaam zacht worden. Dat is uiteraard essentieel wanneer je grondwerken plant. Heb je zelf ooit al eens een spade in een vervroren ondergrond gestoken? Met mijn minimale spierkracht is dat onbegonnen werk. De echtgenoot, die is iets beter voorzien, maar zwoegt en zweet ook op zo'n moment. Naar mijn mening lag de grond er na de vrieskou ideaal bij. Het voelde niet echt aan als boter, maar er was net genoeg vochtigheid om de schop te laten glijden, zonder dat je laarzen slllluuuuuurrrrrrppppp zeggen en blijven vasthangen in de modder, terwijl jij al twee stappen verder staat, inderdaad, met je kousen in de modder!! Lach maar, je ziet het voor je ogen gebeuren? Of je bent het zelf al tegen gekomen? Onze werfopzichter van dienst (Qubus) inspecteerde... wat zijn bevindingen zijn, kan ik helaas niet medelen. Hey, ik ben docter Doolittle niet!!

Met deze ideale omstandigheden, wouden we ons op de grondwerken smijten! Gezien het vakantieshuis zich in de Vlaamse Ardennen bevindt, is er ook een lichte glooiing in de tuin te bespeuren. Aangezien het niet eerlijk is om te voetballen met de ene goal bergaf en de andere bergop, gingen we toch hier en daar wat bulten eruit scheppen. Ik ben helemaal geen arbiter, maar eerlijk is eerlijk! Naast het voetbalplein, komt er een kubbzone en een petanque voorziening. Van dit laatste moesten we de spelregels opzoeken om de ideale afmetingen voor het spel te weten te komen. We zijn zelf eerder Kubbspelers. Hiervan kennen we de afmetingen vanbuiten. Gezien het onszelf redelijk bui is om steeds te paaltjes in de grond te steken en het terrein af te stappen, gaan we voor jullie permanente paaltjes voorzien. Op deze manier staat alles ready to play!

Niet alleen deze spel/sport voorzieningen, maar ook terras en een gigantisch dambord zijn in aanleg. De speelzone voor de kinderen die bestaat reeds in ons hoofd en op papier, maar de uitvoerende werken zullen pas later starten. Dus, stay tuned!!Vorige < Volgende >
edit afsluiten